p< HOME  
20. EXTRA Bijbelblog Pthu / Hebreeuws / Zevende Hemel / Nieuw Wij
Er komt geen eind aan het aantal boeken dat geschreven wordt...
(Prediker 12 : 12)
Zo zal er ook nooit een eind komen aan het bedenken van nieuwe activiteiten.
Wij geven een paar hints, voor activiteiten in onze regio, waar het Leerhuis Harderwijk sympathie voor heeft.
 
opsommingsteken De Opwelling
Anne en Lia Zijlstra uit Harderwijk hebben in Roggenstede (Ost Friesland) een huis dat heel geschikt is om een weekend meditatief schilderen te beoefenen.
Ga naar de site www.deopwelling.nl en bekijk het programma voor de komende maanden.
Veel Harderwijkers zijn er al geweest en hun ervaringen schreven zij in het gastenboek.
opsommingsteken Bijbelblog Pthu
De protestantse theologische universiteit heeft een bijbelblog, waarop iedere twee weken een nieuw aflevering verschijnt. Op de site wordt het uitgelegd: "bijbelwetenschappers van de PThU willen een breed publiek bekend maken met de nieuwste ontwikkelingen in het bijbelonderzoek."
Zeer aanbevolen!
Kijk op: Pthu Bijbelblog
 
opsommingsteken Hebreeuws
Al jarenlang zijn er in de regio cursussen Hebreeuws. Een cursus voor beginners is er op dit moment niet, maar als je al wat basiskennis hebt, dan loont het de moeite contact op te nemen met Margreet en Gerard Minnaard, gemaminnaard@gmail.com
 
opsommingsteken Zevende Hemel

Zevende hemel is een netwerk van creatieve mensen die geloof in beweging zetten, door middel van verhalen, bibliodrama, bibliodans, spelvormen en retraites. Allerlei grote namen werken mee. Je kunt hen ook volgen door hun nieuwsbrief aan te vragen.
www.7evendehemel.nl/

 
opsommingsteken NieuwWij
- Jij hebt geen tijd om naar een Leerhuisactiviteit te komen? Dan is het internet een goede tweede om de grenzen te verkennen tussen samenleving en cultuur, religie en spiritualiteit.
- Ga toch weg! Het internet is een oneindige hooiberg; daar vind je toch nooit wat?
- Dat wordt anders als ik je de gouden tip geef: www.nieuwwij.nl Dat is een schatkamer die je niet kwijt wilt, als je er 1x geweest bent. De naam van de site spreekt boekdelen: er is een zoektocht nodig om opnieuw te ontdekken wie WIJ zijn. Het antwoord is: wij, dat zijn wij allemaal; niemand uitgezonderd.
Zeer aanbevolen.