p< HOME

5. Nationale Bijbelquiz

De laatste zondag in oktober is ‘Bijbelzondag.’ Rond die tijd wordt ook de Nationale Bijbelquiz rechtstreeks op televisie uitgezonden. In de studio strijden drie groepen om de titel. Dat zijn (1) de christenen en (2) de ‘anders’-gelovigen en (3) de atheďsten.
 


In 2017 wonnen de christenen, maar hun voorsprong op de ‘anders’-gelovigen was niet groot. Dat komt omdat sommige vragen echt vérgezocht zijn en dan zijn er ook nog regelrechte instinkers. Juist door die gekke vragen wordt de Bijbelquiz een gezellig programma met veel hilariteit.

Mensen thuis kunnen op hun tablet of telefoon meespelen en hun prestaties worden ook meegeteld.

Wat gaan wij ermee doen? Wij komen met een groep nieuwsgierigen bij elkaar om op een groot scherm de uitzending mee te maken. Als je wilt meespelen, moet je dat vooral doen. Wie geen tablet of telefoon meebrengt, krijgt van ons een deelnameformulier om op papier mee te spelen. Er is maar één regel: wij spelen sportief en spieken niet.

Direct na de uitzending praten wij met elkaar door: "Bevordert dit de aandacht voor de Bijbelse boodschap of  was het alleen maar leuk?” 

Reken maar dat dit een vrolijk feestje wordt!

Contact:

Plaats:

Datum:

Tijd:

Tjitte Dijkstra, 06 1970 1736

Plantagekerk

nog niet bekend, november, misschien december 2018

20.00 – 22.00 uur