p< HOME

17. Excursie kamp Amersfoort

Amersfoort; het ligt maar net achter de horizon. Het is een bezoek meer dan waard. In de Middeleeuwen was het een bedevaartsoord. In de Eerste Wereldoorlog vonden veel Belgische vluchtelingen er onderdak. In de Tweede Wereldoorlog lag er ten zuiden van de stad een concentratiekamp, dat sindsdien symbool staat voor het onrecht dat de bezetter in ons land pleegde. Zonder het te beseffen komen wij er af en toe, want de A28 doorsnijdt de plek waar ooit het kamp lag.
Wij willen een excursie naar Nationaal Monument Kamp Amersfoort organiseren. We denken er aan om het kamp in de ochtend te bezoeken en na de lunch een tentoonstelling in Amersfoort te bezoeken of stadswandeling te maken.

Hoe te reizen?
Sommigen zullen met hun eigen auto gaan en zij kunnen vast wel een paar andere deelnemers een lift geven. Anderen nemen de trein en huren op het station een OV-fiets of nemen hun eigen vouwfiets mee in de trein.

Wanneer?
Omdat het kamp maar op een paar zaterdagen per jaar open is, kunnen wij op dit moment nog niet de datum vastleggen. Misschien moeten wij zelfs uitwijken naar een doordeweekse dag, als er op een zaterdag voor ons geen plaats is.

Organiseren
Wie mee wil, kan zich vrijblijvend opgeven door een van de werkgroepleden op te bellen of een mailtje te sturen. Dan krijgen wij een eerste indruk van het aantal deelnemers. Het maximum ligt bij ongeveer 20 deelnemers. Wij houden u op de hoogte met de Nieuwsbrief en onze site, zodra wij meer weten. U hoort dan ook over de plekken en tijden waar wij afspreken

 

Inleider:

 

Contact:

vooraanmelden mogelijk

Plaats:

 

Datum:

voorjaar 2020

Tijd:

ochtend en middag