p< HOME

2. De gezegende onder de vrouwen
Met deze titel wordt zij aangesproken door de engel Gabriël wanneer deze haar bezoekt met de boodschap die God voor haar heeft. MARIA: we hebben allemaal ons eigen beeld van haar.

Het jonge onschuldige meisje, de verloofde van Jozef, de dochter van Anna en Joachim, de sterke vrouw die letterlijk een zware opdracht in haar schoot geworpen kreeg, toen zij moeder werd van een heel bijzondere zoon. Maar ze is vooral bekend als moeder, niet alleen van Jezus, maar van alle mensen die troost en bescherming zoeken in haar beschermende armen.

Maar wie was ze nu eigenlijk: Maria? Niemand van ons weet dat. Haar levensverhaal is een dik boek vol verhalen en legenden, waaraan iedereen zijn eigen hoofdstuk toevoegt. Het boek over haar leven is eeuwig, want zolang er mensen zijn die haar vereren en vertrouwen, zal haar geschiedenis voortduren.

Maria is van alle tijden en haar beeld beweegt mee door de eeuwen en verandert met elke generatie.

Op deze avond luisteren we naar fragmenten uit haar levensverhaal zoals ze dat mogelijk zelf beleefd zal hebben. Tussen de fragmenten door luisteren we naar muziek, in dit geval Marialiederen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenair gesprek, waarin mensen vragen mogen stellen of eigen ervaringen kunnen delen.

Dorothée van Leer-Wassenburg. is docente levensbeschouwing en heeft theologie gestudeerd aan de Katholieke Theologische Hogeschool in Amsterdam. Daarnaast is ze ook vertelster.

Inleider:

Dorothée van Leer - Wassenburg

Contact:

Annelies Middelkoop, tel. 0341- 419591

Plaats:

Catharinakerk

Datum:

Dinsdag 12 oktober 2021

Tijd:

20.00 uur