p< HOME

9.  Liturgisch bloemschikken   
Als u ervan houdt om met bloemen te werken dan is deze bijeenkomst echt iets voor u! Thema van deze lezing/workshop is Liturgisch bloemschikken.


Als u een kerkdienst bezoekt zal het u opvallen dat er altijd bloemen aanwezig zijn. Dit zijn de "pastorale" bloemen die geschonken worden aan gemeenteleden. Daarnaast zijn er regelmatig schikkingen te zien die aansluiten bij de kerkelijke feestdagen zoals de 40-dagentijd en advent. Ze zijn een aanvulling en verduidelijking van de lezingen en preek. Vaak volgen we een speciaal thema.

Samen proberen we om de taal van de bloemen te verstaan, een taal die verder reikt dan woorden. Een taal die het hart raakt.

Aan de hand van foto's en meegebrachte bloemstukken geven Elles Egelkraut en Wilma ter Steeg daarbij een toelichting en leren u over de liturgische betekenis van verschillende bloemen.

Na de pauze krijgt u gelegenheid om zelf een klein bloemstuk voor thuis te maken. Het is handig als u zelf een bloemenschaar, mesje en een binddraad-kniptangetje meeneemt.
UITERLIJK 8 maart opgeven ivm inkopen materialen.

Elles en Wilma maken deel uit van een vaste werkgroep. Ook voor speciale gelegenheden maken ze bloemdecoraties.

Inleider:

Elles Egelkraut en Wilma ter Steeg

Contact:

Roel Raadsen

Plaats:

Plantagekerk

Datum:

Woensdag 16 maart 2022

Tijd:

20.00 uur