p< HOME

13.  Mystiek in Woord en Beeld
Mystiek is de kunst van het omgaan met het mysterie van God/ het goddelijke.
Mystiek heeft in het christendom tot op de dag van vandaag een belangrijke rol gespeeld. Deze invloed is neergeslagen in teksten, maar ook in beeldende kunst. Daarbij moeten we denken aan schilderijen en beeldhouwwerk, maar ook aan architectuur en glas in loodramen.

Kick Bras heeft hierover een boek gepubliceerd met de titel Oog in oog - Christelijke mystiek in woord en beeld. Hij bespreekt in dit boek de mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van mystiek in maatschappelijke betrokkenheid. Over dit boek gaat deze lezing.

Tijdens de lezing zal de auteur Kick Bras een overzicht laten zien van de kunstwerken die in zijn boek staan afgebeeld, en daar een toelichting op geven. Het ruim ge´llustreerde boek zal ook te koop zijn.

Kick Bras (www.kickbras.nl) is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en publicist. Hij is als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen, het wetenschappelijk instituut voor de bestudering van spiritualiteit.

Inleider:

Kick Bras

Contact:

Bert Maarleveld 06-51793327

Plaats:

Plantagekerk

Datum:

Donderdag 20 april 2023

Tijd:

20.00 uur