p< HOME
14. Levenslessen van Rabbijn Soetendorp
We willen dit seizoen een leesgroep samenstellen om periodiek met elkaar een boek te bespreken. Gekozen is voor het boek “Levenslessen van een rabbijn” van rabbijn Soetendorp. Awraham Soetendorp heeft tezamen met NRC-journaliste Annemiek Leclaire daarin zijn levensverhaal beschreven. Awraham Sjalom Soetendorp werd geboren in de oorlog. De eerste twee jaar van zijn leven bracht hij door op een onderduikadres. Op zijn 25ste begon hij, als jongste rabbijn van Nederland, met ‘het werk van vrede en hoop’. In de media groeide hij uit tot de stem van liberaal-joods Nederland.

Aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag blikt hij terug. In het boek deelt hij inzichten die hij opdeed in een rijk en bevlogen leven.

Hij zag veel en vaak onmogelijk te dragen verdriet om zich heen. Waar het om gaat, betoogt hij, is dat verdriet en woede uiteindelijk niet de overhand krijgen, maar dat de balans doorslaat naar hoop en optimisme. Maar wat betekent een moedig en hoopvol leven, voor jezelf en voor de ander? Levenslessen van een rabbijn is een noodzakelijk boek over verlies, verzet en verzoening.
Het boek is voor €15,- te koop in de boekhandel, maar voor €10,- ook als e-book verkrijgbaar.

De leesgroep komt overdag bij elkaar op Vollenhovemeen 15.
Indien u belangstelling heeft om aan deze leesgroep deel te nemen kunt u zich opgeven bij de werkgroepleden of via onze website.

In overleg plannen we de eerste datum. Via de email en onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.