p<HOME

4. Wat moet ik met Israël?

Voor de Protestantse Kerk in Nederland is de relatie met het volk Israël een onopgeefbaar onderdeel van de eigen identiteit. Katholieken in Nederland vieren jaarlijks een "Dag van het Jodendom." Kortom: joden en christenen hebben wel iets met elkaar. Hoe kan het dan dat zoveel mensen hierover onverschillig hun schouders ophalen, terwijl er ook zijn die deze exclusieve relatie willen inruilen voor verbondenheid met alle religies?

Wat voor relatie is het? Kan de staat Israël een "stoorzender" zijn in de relatie tussen christenen en joden? Solidair zijn met het volk Israël hoort erbij, maar met een bondgenoot kun je ook een “kritische” relatie hebben, toch? Anders zouden christenen betrokken zijn bij alles wat door willekeurig welk lid van het volk Israël wordt gedaan! Moeten christenen niet, meer dan ooit, solidair zijn met het joodse volk, nu in onze tijd antisemieten weer zoveel lawaai maken?
Hoezo heeft die relatie met onze eigen identiteit te maken? Ben ik zonder die relatie geen “echte” christen?
Zijn er betrouwbare nieuwsbronnen om op de hoogte te blijven van alles wat hier speelt?

Het Leerhuis en de werkgroep Kerk & Israël Harderwijk organiseren over deze vragen een informatieve en inspirerende avond. Wij gaan het gesprek weer vlot trekken, want het mag niet stil worden; dat werkt de status quo in de hand.

Inleiders:

Werkgroep Kerk & Israël Harderwijk

Contact:

Tjitte Dijkstra, 06-19701736

Plaats:

Catharinakerk

Datum:

Woensdag 30 Oktober

Tijd:

20.00 uur