p< HOME

2. Wat kunnen Christenen van Joden leren?

De eerste zondag in oktober is in protestantse kerken IsraŽlzondag. Dat is in de goede tijd van het jaar, want rond die tijd vieren Joden: Nieuwjaar, Grote Verzoendag en Vreugde der Wet. Wij hebben allemaal wel eens een filmpje gezien van rabbijnen die met Thorarollen dansen. Als wij aansluiten bij die feestelijke periode, heeft dat als voordeel dat wij onze bezorgde blik al meteen kunnen overwinnen.
Ook als wij aandacht hebben voor Joodse manieren van Bijbellezen, zal dat onze kijk op de Bijbel optillen. Niemand zal ontkennen dat het Eerste Testament een serieus en soms een streng boek is, maar wie samen met Joden leest, ziet dat de Joodse Bijbel een vrolijke en hoopvolle kijk op het leven heeft.

 

Wij besteden ook een kwartiertje om elkaar bij te praten over positieve nieuwsbronnen met betrekking tot het Joodse volk en IsraŽl in het Midden Oosten. Hoe blijf ik op de hoogte van wat er speelt, zonder wanhopig te worden, maar juist moed te vatten door wat ik lees? Download de links naar die bronnen hier.

Inleider:

Pieter Both, predikant te Harderwijk

Contact:

Tjitte Dijkstra, 06-19701736

Plaats:

De Regenboog, Biezenplein 1

Datum:

woensdag 7 oktober 2020

Tijd:

20.00 uur